Kommunicera med era barn

Varför förstår inte folk att det viktigaste som finns är att synliggöra sina barn?
För att fortsätta på ämnet kommunikation från förra veckan alltså …

Överallt ser jag föräldrar som inte stannar upp och lyssnar på sina barn, inte böjer sig ned och talar med dem öga mot öga. Jag ser föräldrar som suckar över hur jobbiga deras barn är och hur de ojar sig för att barnen inte lyssnar.

Det fanns så mycket man undrade över när man förberedde för sin nya familj. Vi såg förundrade på hur många i området negligerade sina barns grundläggande behöv av att synas. Vi såg mängder av Nannyprogram och jag läste massor om just grundläggande saker som nyblivna föräldrar bör tänka på. Vi förfasade oss över hur många hade det med helvilda barn som gapade, skrek och kastade saker i de där programmen. Men de, liksom närområdets övertrötta föräldrar har en sak gemensamt.

Brist på kommunikation.

Det är märkligt, varför har vår generation så lite tid och engagemang för det viktigaste vi har?
Om man tar just Nannyprogrammen, vad har föräldrarna för problem med sina barn egentligen?

Jo …
Barnen springer runt och ignorerar föräldrarnas tjat, tillsägelser och bannor.
Barnen får höra: ”Jävla unge, var tyst, lägg av, och så vidare” om och om igen.
Barnen syns inte, när de är jobbiga försöker man stilla deras behov av uppmärksamhet med tv-spel, tv, och mat … men de är ju ”jobbiga” för att vi ska se dem.

När Nanny ”Jo” frågar flickan i familjen varför hon skriker ”jävla kossa” åt mamma berättar hon att hennes mamma har sagt att hon hatar henne. Naturligtvis hatar inte mamman sitt barn utan börjar gråta, ändå säger hon det hemska till sin flicka. Varför?

Jo helt enkelt för att hon negligerat den uppmärksamhet och kommunikativ närhet som hennes dotter behöver varpå dottern skriker med hela kroppen i protest.

En annan familj lät barnen spela tv-spel upp till åtta timmar om dagen …
Varför?
Jo så mamman skulle ha tid och fixa i ordning huset tills mannen kom hem. Sedan undrar mamman varför barnen har så mycket överskottsenergi och skriker hela tiden?
Varför lyssnar inte mina barn undrar föräldrarna …

När vi har sett hur föräldrarna beter sig så ser vi att de själva har lärt sina barn exakt hur man ska bete sig, de lyssnar nämligen inte på sina barn.

Jag läste någonstans att snitt tiden för hur lång tid föräldrar pratar med sina barn per dag är numera 5 minuter om dagen! Då menar jag inte saker som att säga: ”Kom och ät” eller, ”Gör dina läxor” utan att just prata. Sen undrar föräldrarna varför barnen inte lyssnar …
Hur skrämmande är det?

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: