Våga lägga dig i


Ni har säkert läst i dagarna om den lilla flickan som höll på att bli bortrövad av en pedofil. Han hade lockat med godis, men en granne såg dem och stoppade det hela. Det här är en rädsla som många har, därför är det viktigt att lära barnen att inte följa med.

Tänk på att det sällan är en främling som försöker locka med barnet, så säg inte åt barnet att ”Prata inte med främlingar”. Ett barn har inget koncept om begreppet ”främling”, de vet inte om ”Främlingen” är grannen, brevbäraren eller gubben på gatan. Att prata med någon är inte heller et farligaste är det du ska lära ditt barn är att ”Inte följa med”. Få barnet att förstå att om någon, vem det än är som vill att barnet ska följa med, och varför den än vill det, så ska barnet alltid komma till dig först. Om personen säger att den redan pratat med dig så ska barnet ÄNDÅ komma till dig först.

Barn vill alltid veta var du är, alltså är det inte konstigt om du förklarar att du alltid vill veta var barnet är …

En annan viktig sak är att om du ser ett barn som du känner igen med en främmande person så ska du gå fram och prata med barnet. Observera att det är barnet du ska vända dig till! Om personen säger ”Jag är hans farbror” spelar det ingen roll. Fråga barnet vänligt hur barnet mår och om han känner personen som går med samt om barnet har pratat med mamma och pappa.


Våga lägg dig i när det handlar om barn som kan råka illa ut!

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: