Saker att göra när man mår dåligt …

Föräldraskap kommer ju med mängder utav dåligt samvete i övrigt så det blir ju inte bättre när det är helg och mamma och pappa är febriga och orkeslösa.

Det finns inte många saker man orkar då, men kan trixa lite.
De här tipsen handlar alltså om små barn, större barn kan man ju tala om för att man mår dåligt.

En sak som är rolig är att leka koja. Ta en filt under ett bord och ett lakan på bordet, rulla in bollar och läs en bok eller käka mellisen där. (ja, jag vet man ska alltid äta maten vid bordet …men det är mycket man ska och har man en unge som äter bra så är det inte så farligt)

Häll upp en balja med vatten och eventuellt karamellfärg, eller bubblor (Med babyschampot) och släng ned lite skojiga leksaker. Du kan sitta bredvid och titta på medan barnet plaskar (Ta på skyddsplastdräkten) eller ta av kläderna på överkroppen. (Barnets)

Om du är jättetrött, släng alla filtar ni har (Och gosedjur) på golvet i barnets rum (som jag hoppas ni har barnsäkrat), stäng dörrarna och släng dig själv på filthögen. Adde brukar antingen vilja komma och kramas eller också sitta och pilla lite med någon leksak bredvid, då kan man vila ett öga i taget om man måste.

Släng ut alla degbunkar och decilitermått och lägg klossar i dem, pillvänligt och låter inte så mycket.paddis.jpg

En sak tror jag är viktig (om det är helgdag och båda är hemma) och det är att föräldrarna kan vila lite i taget var under dagen. Så att inte båda (när föräldrarna är sjuka) måste vara engagerad hela tiden. Låt den ena sova och byt av. Och är du ensam hemma, SOV när barnet sover. Det finns bara ett måste när man är sjuk, att se till sitt barn. Beställ hem mat, blunda för dammråttorna och bara mys.

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: