Barn är inte jobbiga!

Nej jag tycker inte att barn är jobbiga, även om man ibland kan känna sig trött och sliten så är inte barn något man får vända sig bort från. Särskilt inte sina egna bar. Jag berättade ju för er om mamman som inte orkade ta tag i sin tioårige vandaliserande unge …jag tycker sånt är hemskt.
Men jag tycker också att det är tråkigt att se att så många ser sina barn som ett hinder.

Visst man kan inte göra exakt samma saker som när man var obunden och ickeföräldrar, men man kan göra det mesta och man kan göra det med sina barn.

Nej, det blir inte samma sak, det blir ofta lite annorlunda och lite mer pyssel kring vanliga saker som biljard eller minigolf, men det går och man har väldigt roligt tillsammans.

addepaddetagforare.jpg

Det är skrämmande att höra folk som säger:
– Nej jag kan inte gå på biljardhallen för du vet ungen är så jobbig!
Eller
-Vadå, har ni Adde med er är inte det jobbigt?

Sanningen är att det blir inte jobbigare än man gör sig, visst det är inte som förut, men har man ett sånt stort behov av eget kanske man skulle väntat med att skaffa barn. För barn tar tid men de ger också tid. Det är inte jobbigt att gå och spela biljard med Adde, det är bara annorlunda…

Medan vi turas om att stöta biljardbollar och passa barn, kryper Adde oftast runt och leker med en egen boll. Ibland vill han titta på vad vi gör och ibland vill han bara sitta. Det funkar och det är roligt att höra hans glada utrop när han får vara en del av oss, en del av sin familj.

Barn behöver få följa med på vardagliga saker, de behöver få känna att de är en familjemedlem, inte en börda.

En pappa i parken sa att det var så jobbigt att sonen krävde så mycket uppmärksamhet av honom, han kunde ju inte se på TV för då ville sonen visa en boll, eller en bil eller något annat.

Jag säger bara; Vi har våra barn till låns i några år, ni anar inte hur fort det går innnan de är stora och ska flytta ut till eget. Var rädda om den tiden tillsammans och ge barnen en god grund att stå på genom att ta med dem och hitta på vardagliga saker med dem. Titta på TV kan du göra när du är gammal, i dag är dagen du ska ta hand om ditt barn. Och kom ihåg det är inte jobbigt med barn, det är bara annorlunda!

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: