Datorspelet World of Warcraft räddade norsk pojke från älgdöd …

Nu måste jag ju lägga in det här i bloggen, eftersom jag är så trött på alla människor som hela tiden nedvärderar TV-spel och tror att allt är farligt. Svenska Dagbladet rapporterar att onlinerollspelet World of Warcraft har räddat en tolvårig norsk skolpojke från att bli illa skadad av en älg.

Hans Jørgen Olsen och hans syster blev attackerade av en älg på väg mot skolan. Systern flydde när älgen kom, men Hans bestämde sig för att försöka mota bort och skrämma älgen. Då gick älgen till attack.

Hans började springa, men den snabba älgen hann ifatt honom och knuffade honom i ryggen. Hans slungades i väg och landade på backen.

När älgen stannade så insåg tolvåringen att det var lika bra att spela död. Ett trick han lärt sig genom att spela World of Warcraft.

”När du kommer till nivå 30 lär du dig ett trick som heter fake death. Det var det jag gjorde, jag låg som om jag var död och då tappade älgen intresset,” säger Hans Jørgen Olsen till norska Nettavisen.

Helt illa är det väl inte att onlinerollspelande har en betydelse för barns inlärning, sorgligt bara att skolan, eller föräldrarna, inte lärt barnen hur man skulle göra … Eller vad tycker ni?

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Underbart! Det här måste jag berätta för min trettonåring som älskar warcraft och som efter tvångsomhändertagandet av en spelberoende sextonåring i Skåne ständigt får höra av sina storebröder hur illa ute han är som gillar just det spelet. Tack!

 2. Så länge man har andra intressen och sköter sina vardagssysslor också är inte spelandet farligare än någon annan hobby.

  Läs gärna
  http://hem.bredband.net/nikfeg/beroendeintro.html
  http://hem.bredband.net/nikfeg/beroende1a.html
  http://hem.bredband.net/nikfeg/beroende4.html
  http://hem.bredband.net/nikfeg/kronika1.htm

  på pcgaming.nu om du vill veta mera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: