Julmat: Janssons frestelse

Du behöver:
2 gul lök
2 msk smör
10-12 potatisar, (stora)
1 stor burk ansjovisfiléer som du delar i mindre bitar.
6 dl vispgrädde, laktosfria funkar utmärkt
2 msk ströbröd

Gör så här :
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. Smörj en form och lägg i ett lager potatis, ovanpå det lök, ansjovis och resten av potatisen (spara tre fyra småsnuttar ansjovis till toppen)
Blanda grädden med resten av ansjovisspadet och häll över alltihopa. Strö över ströbrödet och klicka på två smörkluttar överst.
Grädda i nedre delen av ugnen 45- 50 min.

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: