Barn måste få leka!

I all denna stress och snabbtgående värld vi befinner oss i idag, är det extra viktigt att ta vara på tiden tillsammans.
Många vet inte att om man har små barn, har man laglig rätt att gå ned i arbetstid. Endel kan inte, men de flesta vet inte eftersom ingen berättar det för dem.

Många glömmer, när väl tiden finns, hur snabbt det går med barnaåren och så missar de tillfällena till lek och närhet. I stället får barnet sitta framför TV:n eller datorn, medan mamma och pappa ”bara ska fixa det där först”.

I rent dåligt samvete köper många människor på sig för mycket leksaker, som för att säga till sig själva att de i alla fall låter barnen leka, medan, jag tror, att dessa någonstanns vet att deras barn helst av allt skulle leka med mamma och pappa utan alla dessa dyra plastprylar.

Barn behöver inte tusen leksaker, barn behöver tid!
Barn måste leka för att utvecklas ordentligt och den fria leken, där kreativitet och fantasi flödar är den bästa.

Så strunta i leksakslådorna i dag, gå ut i skogen, ta med mackor och samla pinnar som ni sedan gör rent och kanske skapar varelser av med små rullögon (panduro) eller knappar. Berätta sagor om djuren ni skapat. Nej! det spelar ingen roll att de är lite blöta av vinterslask, jag lovar en slaskfläck gör ingeting idag!

Regnar det? Jaha men så ta då fram färg, papper, lim och annat skoj och sätt er och måla eller rita.
Fingerfärg gör du enkelt med karamellfärg och filmjölk.

Du kanske till och med ska sätta dig med barnet och göra en innepicknick med mackor, varm choklad och en filt på golvet. Ni kan lotsas att ni är ute och tända lite ljus runt omkring. Lek en låtsaslek och gör om filten till en flygande matta, berätta för barnet om olika länder eller ställen ni flyger över, men lyssna också på barnets berättelser.

Vad ni än gör så gör det tillsammans, skit i disken, städningen eller era arton måsten en stund och lek tillsammans. Det är faktiskt ganska roligt!

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: