Mammor blir aldrig sjuka, eller?

– Ja ni vet ju hur det är, när familjen är sjuk orkar vi mammor alltid lite mera, hur sjuka vi än är. Sa hon och blinkade till oss andra vid bordet när en av papporna berättade om en helg av kräksjuka och hur frun fått städa massor.
-Jaa, killar*SUCK* … dem skulle man ju inte få till något för de är ju jättesjuka om de så bara fått en sticka i fingret. Svarade en annan. Killen måste ha känt sig extremt uppskattad just där.

Jag sa ingenting, vid tillfället hade vi inte råkat ut för så mycket. När vi varit sjuka någon gång hade vi pysslat om varandra, inget konstigt alls. Men jag brukar undivka att svara i sådana uppenbara stereotypdiskussioner där människor bara vill ha sitt svar och inte vill lyssna på andras vinklar.

Nu ytterligare ett år senare vet jag ändå bättre. Den senaste veckan har bestått av en omågång kräksjuka och en lååång omgång 40gradersfeberhalsinfektionsförkylningsnågonting. Och det är definitivt inte familjens mamma som orkat mest.
Kommer ni ihåg den förskylda gubben i reklamen som säger :” Ni kvinnor gnäller över hur det är att föda barn, ni skulle bara vet ahur det känns när en man är riktigt förkyld!”
Ungefär exakt så har jag kännt mig de två senaste dagarna och jag är väldigt glad att min sambo kunnat VABa.

Nu ska i sanningens namn sägas att mannen hade sin släng av sjukan under veckan och helgen har bestått mest av efterdyningar och att lilla magalien säkert gör att jag orkar ännu lite mindre.

Men jag undrar vad det är för patetiska män de där båda har om de blir sängliggande av en sticka i fingret … Å andra sidan kan man ju undra vad deras män hade sagt om de hört vad deras kvinnor sa om dem …

Annonser
Lämna en kommentar

6 kommentarer

 1. Fy era stackare! Jag brukar vara försiktig med att säga sådana där saker om män, gör jag det så är det med glimten i ögat helt klart för det finns ingen som blir sjukare än mig av en förkylning 🙂

  KRYA PÅ ER!

 2. TACK!
  Ja jag önskar folk var försiktigare med vad de säger om sina respektive, ibland blir man chockad över den disrespekt som finns mot den man säger sig älska.

 3. Det blir National Treasure, finns bara den att välja på här 🙂 Bor i en liten stad med bara en biograf och filmerna går en i taget i en vecka…

  Jag kan nog skam att säga vara rätt respektlös många gånger, kastar ur mig bitiga kommentarer alldeles för fort, men jag försöker hela tiden att bättra mig åtminstone, tror jag börjar bli bättre på det i alla fall…

 4. Ligger något i det där.
  Dock måste jag nog säga att de gånger då min grabb blir sjuk så blir han väldigt ynklig. Men det är ju så individuellt känns det som.

  Om man blir sjuk av en sticka i fingret så börjar man ju undra. =P

  Fin blogg för övrigt!
  Återkommer gärna. =)

 5. Å, vila så mycket det går! Klart att du är utslagen. Du är ju sjuk för två!
  KRYA PÅ ER alla!

 6. Välkommen vad skoj att du gillar bloggen.

  MM, tack försöker vila så mycket det går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: