1+1=5, eller har vi glömt bort det sunda förnuftet?

Det finns saker man undrar över när folk gör det mot sina barn. Jag minns en helidiotisk Aftonbladet krönika där barnkrönikören skrev att hon tyckte det var självklart att man skulle kunna proppa i ett febrigt barn alvedon, lämna hos dagmamman och chansa på att ”slippa upptäckas” av den stora stygga personalen vars enda uppgift (enligt krönikan)var att hindra hederliga föräldrar från att arbeta.
Som om inte föräldrar i allmänhet vill ta hand om sina barn, som om inte föräldrar fattar att ett sjukt barn ska vara hemma?

Eller gör de inte det, ja man kan ju undra.

Nu har den ena öppna förskolan (det finns tre) här fått sätta upp stora lappar om att barn som är snoriga, febriga, har ögoninflamation, kräksjuka eller annat smittsamt ska hållas hemma, eftersom folk tagit sina sjuka barn till öppna förskolan och utan att skämmas sagt: ”Ja, han/hon var sjuk i dag så vi gick hit i stället” …

Det är sådana föräldrar jag undrar om de borde fått bli föräldrar … Förlåt alltså men borde det inte vara självklart att hålla sitt sjuka barn hemma och vilja kurera det? Ett sjukt barn behöver vårdas, det behöver, kramar, sova, ibland medicin inte leka på allmäna platser med andra barn.

Undrar hur många av dem som själva går till jobbet med grönt snor ned till knäna och 40 graders feber? Om inte annat borde man inte tänka på att andra kan bli smittade, eller är det så sekundärt att ens egna, tänkta, otillräcklighet som närvarande förälder till sjukt barn står över det faktum att man utsätter andra för samma sak?

Jag fattar inte hur de tänker, 1+1= 5 eller?
Jag ger härmed, helt gratis och utan baktankar bort den korrekta ekvationen där 1+1=2 och sjukt barn+allmän plats där ditt barn knappast kureras och andras kan smittas= NEJ, håll er borta!

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

  1. Ja det där är underligt. Jag skulle aldrig skicka iväg Ellen till dagis febrig och trött eller med magsjuka, eller med ögoninflammation. Hon har fått gå snorig eller hostig men det sitter i så länge på henne, en vanlig förkylning gör henne hostig i åtminstone två veckor, tror hon har lite förkylningsastma. Men då har hon ju varit pigg i övrigt plus varit utan feber och inte behövt mediciner på åtminstone en eller två dagar.

    Att ta med dom till öppna förskolan… Gör folk verkligen det när barnen är sjuka och hemma från dagis?? Det är ju samma sak som att skicka iväg dom nästan :-S

  2. Ja visst är det konstigt. Personalen har försökt säga att när barnet smittar ska det vara hemma men att de ens ska behöva säga det är ju helt sjukt. Det är den enda Öppna förskolan av de tre i närområdet där folk gör så (Vad jag vet) undrar vad det beror på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: