Vaxkrita på möbel = huvudvärk

adde-kritar-002.jpgI går när Adde skulle sova lunch, blev det märkligt tyst, väldigt fort. Jag tänkte ”Jaja han var väl jättetrött då.”
Men inte då, när han sedan gick upp och jag skulle kommain i rummet hade han lyckats smuggla med sig en brun krita in och målat hela ena IKEA-möbeln med bruna sträck.
-AAAAAAAAAAAAAAAAAAAH, tänkte mamma och då säger han stolt:
-Titta Därta (Hjärtan) å näna (stjärnor).
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men nog hade han ritat fint. Nåväl om någon har tips på hur man får bort vaxkria från vitmålat trä utan att förstöra träet eller behöva måla om, så ös på är ni snälla!

Förövrigt önskar jag er en trevlig helg!

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

9 kommentarer

 1. Aj då… Inte roligt… Har tyvärr inga tips, Ellen körde en runda i vardagsrummet istället hon när hon var yngre. Målade ena tygfåtöljen, den nyinköpta platta tv:n, en vägg och altandörren med orange tuschpenna… Mamman var ute och åt middag med vänner och pappan satt vid datorn, ville väl bara ha lite uppmärksamhet antar jag 🙂 Allt gick bort utom på väggen och altandörren men väggen var bara vitmålad och ska målas om ändå någon gång… Det hamnade bakom den målade fåtöljen så det märks inte ändå 🙂

 2. mm, någon tipsade om vanligt suddgummi. Ska pröva det och sen avlägga rapport:)

 3. T-röd är magiskt på mycket. Har du tur så går det även på just den här sortens vaxkritor. Testa i kombination med en såndär vågformad skrubbsvamp från scotch brite, med grön plastig specialskrubbyta.

 4. Prövade T-röd tyvärr hände ingenting, men det ska finnas något nytt supermedel i affären som ska fungera sägs det. Addes låtsasmormor lovade att visa:) Lovar att rapportera

 5. Kom på att ibland kan man få loss saker med värme. Om du törs, så ta ett hushållspapper av den tjocka lyxiga varianten och stryk med svag värme. Har du tur så smälter det in i pappret…eller så sätter det sig hårdare. :-S
  Kan hursomhelst vara bra att göra ifall du bestämmer dej för att ge upp och måla om.

 6. Maria

   /  juni 21, 2009

  Tack för tipset med suddgumi. Vår tvååring kom och berättade att han målat på väggen nu i morse. Vaxkrita på målad vägg. Det gick jättelätt att få bort med suddgummi som tur var.

 7. Vad skönt 😉 Varsågod

 8. Tures städfarsa

   /  november 7, 2011

  Vår goa son Ture ritade med vaxkrita på soffan som har ett ganska grovt tyg. Hittade ett tips om Fläcksuddare vilket jag använde mig av. Det gick hur bra som helst och inga kemikalier behövs endast vatten. Jag suddade på fläckarna med fläcksuddaren och dammsög sedan upp ”suddet” som fläcksuddaren släppt ifrån sig och som kritan fastnat i.
  Funkade hur bra som helst!

 9. och skillnaden på en fläcksuddare och vanligt sudd är? *nyfiken*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: