Mjuk Chokladkola

Tänkte bjuda på en onyttighet såhär inför helgen. Mest för de vuxna att mysa med faktiskt.

Det här är mjuk chokladkola, och den är jättegod! Funkar utmärkt att göra på laktosfria grädden också.

Du behöver:

50 g laktosfritt/lågt smör
3 dl laktoslåg vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g choklad gärna smaksatt alternativt smaksätt med rivet apelsinskal eller krossad polkagris …mmm

Gör så här
Smält smöret i en tjockbottnad gryta. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka tills temperaturen visar 124° eller när smeten håller kulprovet. (Kulprov= Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg.)

Ta grytan från värmen. Hacka chokladen och rör ner den i smeten. Rör tills den har smält. Häll upp smeten i en form klädd med smörpapper ca 20 x 20 cm. Låt den kallna och skär i bitar. Förvara i kylskåpet.

Annonser
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: