Tand för tunga, tack!

Jag kan bli skitsur när jag hör att folk lämnar sina barn på dagis 7-19 bara för att … och att , en del av dem, låter dessa barn gå till dagis även dagar då de är lediga …bara för att mamma eller pappa behöver egen tid. Herregud man skaffar sig väl inte barn för att lämna bort dem.
Samma människor trackar mina mammakollegor som är hemma. Jag antar att jag själv är tråkig att tracka, jag har ju läst opå alldeles för mycket om pedagogik och forskning om barn.

Visst … vikten av att ta vara på sin egna tid är ju ganska stor när barn ska kombineras med förhållandevård, jobb och vardag. Ibland får man dock acceptera att utrymmet för den egna tiden blir begränsad, då får man ta vara på en snutt här och en där. Och man skaffar sig ju inte barn för att få egen tid liksom. Eller?

Dessutom är man ju (oftast)två så då får man väl släppa ut varandra, men det är verkligen dags för vissa att se över sina tankar kring små barn och deras rätt till föräldrars tid!

Sen blir jag riktigt arg på dem som berättar för de andra hemmamammorna att deras barn kommer att bli asociala puckon för att mammorna valt att vara hemma längre. Alla de hemmamammor jag känner med vuxna barn har väldigt (nästan extremt) sociala barn som har framgångsrika yrken och är trygga i sig själva.

Det klart att man som hemmamamma får lägga ned extra tid på att jaga aktiviteter och lösa det med små barngrupper i kyrkis, i djurklubben, friluftsfrämjandets knopp och knyttegrupper, plaskis och annat, men … så länge man engagerar sig i och aktiverar sina barn samt ger dem den tid de behöver med mamma och pappa, respektive socialisering så tycker jag att det är det absolut bästa.

Folk får tycka annorlunda, men de ska banne mig sluta tala om för mina hemmamammakollegor att de gör fel. Det är nämligen inte sant att en mamma/pappa som är hemma inte kan ge sina barn det de behöver i småbarnsåldern.
Om jag någonsin hör någon tala om för en av mina kollegor igen att hon inte ”räcker till” för sitt lilla barn då lovar jag att säga människan ett sanningens ord!

Annonser
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: