Är det verkligen så svårt att laga mat?

Jag vet att jag nämt det förut, men jag kan förstås inte låta bli att tafsa på ämnet igen … Mat alltså eller utebliven mat som det står om i Alltombarn idag!
En av fyra hinner inte laga nyttig mat står det, jag kan bara beklaga om det är så. Tyvärr tror jag (vet 🙂 ) att det många gånger egentligen handlar om okunskap. Folk tror att de måste stå och titta på maten medan den kokar liksom.
Som om potatis inte kunde puttra av sig själv och som om steken i ugnen behövde en supporter när den tillreds.
Det är faktiskt inte så svårt att laga nyttig mat, om man har nt om tid så kan du ju göra det till en lek med barnen. Små barn tycker faktiskt att det är roligt att hjälpa till (under förutsättning att mamma är införstådd med ”ju kladdigare desto roligare”). det är just det här med tidsbristen som skrämmer mig. Visst äter vi också korv ibland och pizza men … det ska inte vara huvudmålen.

Det finns mycket som är enkelt att laga, potatismos kan göras extra god om man kokar med och mosar i några palsternackor (blir sött), krossar i lite vitlök, tar med lite färskfrusen persilja och blandrar moset med laktosfrigrädde och ett ägg. Det tar inte så lång tid heller, och vad är roligare än att försöka mosa vitlök eller vispa i ett ägg i moset?

En mycket enkel och nyttig rätt som går jättefort är ju omelett med lite grönsaker och räkor.

Förövrigt så är det inte svårt att laga en god söndagsstek (som, om den är stor, kan räcka i flera dagar), man kan till och med se på en film eller spela ett spel samtidigt.

Tips på mat hittar ni här >>

Glutenfrimat
Tasteline
recepten
heahog

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: