kartonglekar

Som ni vet har vi flyttat i några dagar nu. Det har inte varit lätt med denna nya lägenhet. Jag tror att vi knappt tror att vi fått den än, fast jag sitter här i köket med 3modemet och skriver.

Inte nog med att det tagit tid att få något större, när vi väl hade kontraktet kom allt från mögelhot till kaosig tidigare hyresgäst in och krånglade. Till och med flyttdagen blev tokig. Från att ha varit tänkt att vara 8 personer som kunde hjälpa till så blev vi fyra, eller tja säg tre och en halv eftersom jag lyckades skada ryggen och inte kunde släpa stora möbler utan fick hålla mig till att organisera lådor med barnen.

Att roa orolig två och ett halvtåring var dock inte så svårt, kartongleken är skitbra. Katonglekar är bra.

Tre exempel på kartonglekar:

1. Packa upp saker ur flyttkartong samtidigt som tvååringen kastar i nya … skitbra lek för tvååring och bra benböj för mamma som då har lillasyster i sele.

2. Gör ett garage av en flyttkartong (kan fungera med stall också) och lek att hästarna äter/bilarna tankar där.

3, Ta en flyttkartong, måla/skär ut fönster på den och vips har ni en koja. Lägg i en filt, servera picknick och så håller det på en stund.

En annan bra flyttlek är städleken. ge ungen en trasa med mild, men löddrig barntvål samtidigt som du själv tar en trasa med riktigt skurmedel. Skura köksluckorna tillsammans. (OBS! Om barnets lucka inte blivit rent, vilket är ganska troligt!) så RÄTTA INTE TILL medan barnet är vaket. Beröm istället att barnet hjälper till så det får känna sig duktigt.

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: