Recension: Torekällberget

Kostnad: 0 :-
Plats: Södertälje

Vi har varit på <ahref=http://www.sodertaljeturism.com/website1/1.0.1.0/24/1/index.phpTorekällberget i Södertälje. Vilket är ungefär Södertäljes svar på skansen fast med enbart Svenska djur.
Här finns kossor, kaniner, grisar getter och en och annan vilsen höna. Svensk lantidyll så det förslår.

Adde tjöt överlyckligt när han och farmor sprang runt bland de små gårdarna och ömsom jagade hönor ömsom studerade kossor. En klar favorit är Lillgården miniatyrgården med höhoppning och djurklappning om man inte tokgillar tuppar förstås.

Det är ett ganska stort område och det fanns ett litet mysigt cafe där man kunde köpa i Addes ögon ganska äcklig kaka men de hade en stor lekback där man kunde leka medan de vuxna fikade och så sålde de faktiskt begagnade barnkläder på övervåningen (utöver avdelningen med svindyra retroleksaker förstås.)

Torekällberget är jättemysigt och passar utmärkt för barn, har fräsha toaletter och gott om barnvagnsplats men det är en bit för en tvååring till närmsta glassköpeställe om man helst vill leka bland djuren och tyvärr renoverades bitar av värdshuset så uteserveringen var stängd.

Betyg: @@@@

Annonser
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: