Mellistipset: Äppelmums

Denna mellisrätt passar både små barn och glada vuxna.

Du behöver:
2 äpplen
0,5 dl havregryn
kanel

Gör så här:
Skala och skär äpplena i bitar, koka i ca 10 minuter, häll av vattnet och mixa till mos (späd ev med lite av kokvattnet) och servera det som det är till bebisen eller med lite laktosfrimjölk och kanel till det större barnet.

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

3 kommentarer

  1. Du kan ”smälta” äpplena i bara 1-2 msk vatten, bara man har lock och låg värme. Då behöver man inte hälla bort något. Om du ändå har ugnen igång, kan du smälta äpplen och päron i den i en liten form med lock – eller slå in hela äpplet/päronen i folie och baka mjukt.
    Gråpäron är jättegoda att steka i ugn, ställ bara hela päron på en plåt och kör i 150 grader till de är mjuka. Njut som de är, eller med något vitt till… Går bra att frysa!

  2. Hej! Vilken underbar blogg du har! Du hade bloggat tidigare om fingerfärg. Hur går en att torka?? Blir den bra? Kan man göra hand och fotavtryck med den fingerfärgen, eller är den för lös? =)

    Hälsn. Anna

  3. Vad roligt att du gillar bloggen!

    Det går utmärkt att göra hand och fotavtryck med färgen, det går bra att spara målade teckningar. Den vanliga fingerfärgen (ej filmjölk) torkar ungefär som vattenfärg fast man kan låta bli att späda den med vatten och då blir den mycket tjockare och rinner mindre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: