Skräm mig snälla?!

Nu är gåstolen farlig också … Det är som om det sprider sig en epidemi av skrämsellöpsedlar bland kvällstidningarna. Egentligen är det väldigt tröttsamt, jag menar det faktum att tidningarna skriver sådana saker för att någon vill läsa.

Eller, många vill läsa det. För om inte folk ville läsa skrämselpropaganda så skulle de ju inte skriva om det. Så nu undrar jag …Vad är det för fel på er???
Varför vill ni höra saker som att jorden går under i morgon istället för att faktiskt ta reda på vad den där ”hemska” maskinen gör och vad experimentet kan ha för inverkan på farmtiden? (Nej visst ja ni ska ju gå under i morgon så då har ni inte tid att tänka på framtiden?)

Samma sak är det med föräldrar, det är som om vi har någon magnetisk dragningskraft till artiklar eller uttalanden från folk om farliga saker. Att slicka kaksmet till exempel. Okej, nu säger ju människan i artikeln egentligen inte att det är särskilt farligt. Men om vi nu ändå ska skrämmas så är hon de facto veterinärinspektör och hur många skulle ringa veterinären och rådfråga den om hög feber, smittsamma kräksjukan eller vattkoppor?

Hur många föräldrar står inte och vägrar låta sina barn vara barn. Barn måste få leka i sandlåden, klättra i lekställningar och ibland träd. De får pröva att spika en koja och slå sig på tummen, allt det som min generation fick göra men som många barn inte får idag. Bara tanken på att gå till öppna förskolan i finkläder och inte låta sin ett och ettochetthalvtåring måla med färg för att det kan förstöra kläderna … Kom igen barn måste få vara barn. Denna bloggare skriver ett inlägg om just rädslan för allting hos föräldrar och det är sant som hon säger. Vi kan inte skydda våra barn från allting. Vi kan tala med dem, guida dem och försöka få dem att välja rätt spår i livet. Men om vi skyddar dem från allt då gör vi dem en björntjänt och de blir väldigt rädda och ängsliga människor som inte kan ta för sig här i livet.

Okej om jag ska vara ärlig så tror inte jag att det är bra att sitta i gåstol tio timmar om dagen, men gör någon det? Varför då i så fall? Vore det inte bättre att dra på ungen ett förkläde, slänga upp lite papper och färg på golvet och kladda ned lite tillsammans?

Jag bara undrar …

Läs också fantastiskt roliaga inlägget >>>

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Jag förstår dig! Vi föräldrar vet bäst och vem placerar sitt barn i gåstolen en hel dag? Vår son fick både krypa och köra gåstol vilket han älskade! Men att ligga på mage på en filt på golvet och undersöka leksaker var också skoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: