Klädbytardagar och supermammor

Återigen smög jag mig in på klädbytet i morse … suck! jag borde ha lärt mig av förra gången men det gör jag tydligen aldrig. Hur länge man än bor i Stockholm, om hjärtat inte finns där så finns inte vassa armbågar det heller.
Varför kan inte folk bete sig som folk? Eller det är kanske det de gör.

Det är ofattbart. En kvart innan öppning är kön kilometerlång. Herregud det är ett klädbyte inte sista litern mjölk för året liksom! Man skulle kunna tro att det var ryssland under Sovjetregimen. JAg cyklar ned och är där två minuter innan öppning. När jag väl kommer in så har folk kastat sig över klädhögarna, de rycker, knuffas och sliter. Det är som om de aldrig sett en annan människa förut, för plötsligt är de inte mänskliga, de är djur!
Arga djur som armbågas, sliter och hetsar ….över negagnade kläder för barn!!!

Rovdjur i flock som slåss över sitt nyfångade byte.

Eller äsch till och med djur beter sig bättre.

Jag har tur, tydligen är ytterkläder i storlek 68/74 för flickor inte det folk helst vill ha just då. Det är bara en annan person och jag vid det bordet.

Men runt omkring oss flåsar de, med sina Ikeakassar. De sliter byten från varandra och fnyser: Jag hade den först!!!

Är det verkligen ett civilicerat samhälle vi lever i??

Annonser
Lämna en kommentar

5 kommentarer

 1. Hmmm… – – Apropå Din fråga ovan: ”Är det verkligen ett civilicerat samhälle vi lever i ? ?” – slut citat.

  Frågan är berättigad, verkligen… – och själv har jag svarat entydigt nej på den frågan, tyvärr tyvärr…

  Det följande har jag tänkt/skrivit om den saken som sådan på min blogg:

  ”De följande 13-ton “ton tunga styckena” handlar om stupiditet in absurdum – och om stupiditet som sådan här.

  Hela wår värld i dags dato styrs sedan tusentals år tillbaka till allt överskuggande del av förhållningssättet att “Det är Brist på Allt” – som i sig ovillkorligen leder till förhållningssättet såväl som beteendet “Att Äta eller Ätas” – som i sig alltid blir exakt detsamma som den perversa stupiditeten * “Smärta/Obehag = Attraktion = Njutning”, tyvärr tyvärr… Och detta då alldeles oavsett hur uppenbart det är att Allt materiellt mm finns i ÖverFlöd för alla och envar att leva LevAnde i ”sus och dus” uti.

  Detta styrks starkt i sig av att det bokstavligt talat finns ett ÖverFlöd av tanke-intellektuella såväl som fysiska pågående krigshandlingar varje dag i stort och i smått. Såväl i varje enskild människas liv och nationellt emellan företag och stater osv – liksom inom varenda mindre organisationsform ned till familjen och släkt och vänner emellan.

  Inte minst bloggvärlden bekräftar ju ej alls så sällan också kristallklart – i både inlägg och kommentarer – dagligdags ständigt och jämt att det är så här Wi dominerat intellektuellt = MainStreamat fungerar tankemässigt, tyvärr tyvärr….

  All denna Kamp grundas hos alla wåra barn och tonåringar av föräldrar och annan vuxenvärld – som i sin tur tidigare har fått det av sina föräldrar osv – redan när varje nyfött barn slår upp sina NaturLiktVisa = Intelligenta ögon ifrån första ögonblinket, tyvärr tyvärr…

  Detta därför att hart när alla föräldrar, andra vuxna, förskolor, grundskolan, gymnasieskolan, högskolan osv – styr mer eller mindre DiktatToriskt alla barn och ungdomar med hot- och morot-vansinnet – som ju i sig till mer eller mindre 100 % är grundat i allt väsentligt på ”Brist-på-Allt” – som ju i sig ovillkorligen alltid leder till tanke- och beteendesättet att ”Äta eller Ätas”, tyvärr tyvärr…

  Härvidlag är nog moroten åt hållet det mest djävulskt förledande/missledande för barn och tonåringar – därför att moroten innebär ALLTID ett mer eller mindre kamouflerat = förtäckt hot om att utfallet ej alls blir en morot.

  Detta raserar mer eller mindre totalt alla barns medfödda självständiga NaturLiktVisa = fria Intelligenta logiska tankeförmåga – såväl som deras medfödda potential för kreativitet * – som i sig VET att möjligheterna för en människa i kött (”Skapelsens Krona” *) är åt hållet helt obegränsad egentligen. Tja – sen är det bokstavligt talat mer eller mindre helt kört för alla wåra åt hållet NaturLiktVisa = Intelligenta barn och tonåringar – i meningen att även deras liv i kött blir en dödsprocess/resa – som oundvikligen slutar i en Grav-i-Terra – vid pass ca 80 års LivsErfarenhet i Sverige i dags dato.

  Den här intellektuella galenskapen har nu pågått i mer än 6000 år = från tiden för när religionerna uppfanns av den tidens MaktPyramid-MaktElitare – och som sen har gjorts till än mera förslavande för oss av vanligt folk av wåra nutida MaktPyramid-MaktElitare.

  T ex. pengar är ju den allt överskuggande ”MaktPyramid-MaktElitReligionen” i dags dato + de sedvanliga gudDomsReligionerna. Wår ofattbart ruskigt barbariska kända historia är en konsekvens av det här faenstyget. Under 1900-talet avrättas uppåt 150 miljoner MedMänniskor av MaktPyramid-MaktElitStyrda nationer i krig och annat, tyvärr tyvärr… Hur många kommer det att bli under de närmast kommande 100 åren ?

  Med andra ord så har Wi har sedan lång lång tid tillbaka ersatt det NaturLiktVisa = det Intelligenta ”ÖverFlöd av Allt materiellt och Kär * Lek * i kött i kött” för oss själva och med varandra – med ”Brist-på-Allt” och att ”Äta eller Ätas” – som ju i sig alltid leder till det perverst stupida * tanke- och beteendesättet ”Obehag/Smärta = Attraktion = Njutning”, tyvärr tyvärr…

  Dock – hela den materiella Skapelsen bygger på GrundPrincipen att “Allt finns i ÖverFlöd” och att allt NaturLikt i wår flora och fauna till 100 % styrs av de NaturLiktVisa = Intelligenta Principerna “Njutning = Attraktion !” och “Smärta/Obehag = Undvikande !” = Materians VarAndePrinciper = Intelligens *.

  När skall Wi = människosläktet kollektivt sett skifta wårt nuvarande vansinnigt stupida * förhållningssätt ”Brist-på-Allt” och ”Äta eller Ätas” – avseende framförallt oss själva – men också varandra och nationellt mm – såväl som den fantastiska floran och faunan som Wi är satta att leva LevAnde som en pytteliten del uti – till ”ÖverFlöd- av-Allt !” och ”Njutning = Attraktion !” ?

  Just nu, i natt – i morgon – nästa vecka – eller om hundratals år från nu ?” – slut citat av min bloggtext.

  (* Stjärna = klicklänkar till förklarande webbadresser på min blogg)

  Det här med att – ”Äta eller ätas” – får väl uppfattas som i grunden kommande ifrån wåra ”kära” MaktPyramid-MaktElitGossars påhittade religioner – och får väl ses som TOTALT på tvärs med ett NaturLiktVist = Intelligent leverne som människa född i kött, tyvärr tyvärr…

  Vad kan nu Wi av vanligt folk = humana MedMänniskor = väsentligt flera än 90 % av alla världens länders medborgare – göra åt det här uråldriga MaktPyramid-MaktElitNissarnas påhittade eländes elände i dags dato ?

  Tja – faen vet – men personligen är jag in i märgen övertygad om att Wi kan göra mycket mycket mera än Wi ens i wår vildaste fantasi kan föreställa oss, verkligen…

  Varför ?

  Tja – det finns ju i dags dato drygt ca 6 miljarder av vanligt folk = humana MedMänniskor – och ENBART några få tusen av dom här förryckt GalenPanniga MaktPyramid-MaktElitGossarna – som står som ”påhittare/uppfinnare” av åt hållet 99,99 % av allt eländes elände i dags dato – nationellt såväl som globalt sett.

  Det vore väl själva faen om dom ej skulle åt hållet ”skita på sig” – ifall 6 miljarder av vanligt folk = humana MedMänniskor – började med att ”ryta som tigrar” över deras förryckt stupida vanstyren ekonomiskt = politiskt i dags dato – av wår i o f s helt fantastiska materiella värld – och därmed åt hållet i vart fall påtagligt ”mildra” sitt påhittade faenstyg – eller ? 🙂

 2. Hej,
  du borde komma på en av våra klädauktioner… Vi har tröttnat på de där riv-och-slit-loppisarna. Istället bjuder vi in till auktioner, genom Röda Korset. Det sociala är minst halva grejen med kvällen!

  Mammorna ( och nån enstaka pappa) kommer till vår bygdegård med sina kassar. Kläderna är märkta med storlek, utropspris och säljarens namn. Sen läggs allt upp i storleksordning på olika bord. Potentiella köpare kommer insläntrande, kramas och hejar, tipsar varandra om fynd. Det man blir sugen på läggs fram på auktionsborden. När alla tittat klart efter en stund så drar auktionen igång. Alla får därmed en chans på alla plagg. Alla får sitta och ooha över bedårande plagg i stl 56.

  När auktionen är över är det fika, och då fungerar borden som en vanlig loppis.

  Vi tar 25:- i inträde för fika och lokalen. Eventuellt överskott går till förstahjälpenutbildning för skolans femteklassare. Alla pengar i övrigt hanteras direkt av säljare och köpare , vi bara agerar auktionister. När det startade var det kanske 20 mammor som kom – förra torsdagen var vi 70 (!) utan någon som helst annonsering, bara maillista. Och även om det var trångt, så var alla överens om hur TREVLIGT det var.

  Mailar gärna över hela konceptet ifall du vill dra igång något liknande!

 3. Hehe. Jag hoppar nog över det men jättetack för omtanken Görel. Jag är en sån där som egentligen helst handlar på nätet.
  Klädbytardagarna har varit undantag egentligen mest för att få sälja och kanske fynda något.

  Att spendera en hel kväll ohandes över söta babykläder som jag dessutom bara eventuellt får köpa (om jag bjuder högst) låter som något som skulle få mig att vrida mig i kväljningar 😉

  Men atck snälla för omtanken

 4. *garvar*
  Nä, klädbytardagar i vanlig tappning är inget för mej heller.
  Handlar en hel del via tradera, men då kan man ju inte pilla på grejerna.

  Det är ju väldigt många som inte alls kan tänka sig begagnat. Själv blir jag shoppinghög när jag ropat två kassar knappt använda kläder till kidsen för hundra spänn. Men det är ju mitt konstiga nöje det. 🙂

 5. Fotnot: Jag förespråkar second hand shopping !!!
  Jag skulle gärna köpa mer begagnat … om jag slapp shoppingen i sig 😉 Blocket är bra då ser man ild på det man ska ha åker dit kollar att det är helt och rent och går därifrån med billigt och begagnat;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: