Göm paketet snälla!

Som nybliven förälder möter man människor av alla det slag. Ibland vet man, i alla fall, jag inte riktigt hur jag ska bemöta några av dem.

Vi har en pappa på babysimmet som är väldigt oblyg. På vårat babysim/simskola så byter föräldrarna om tillsammans i bås och sedan är det ett duschrum en bit längre ned i hallen där varje dusch har ett drapperi så att alla duschar i samma rum men i varsin, skyld, dusch.

Båda barnen simmar där och vi har varit noga med att berätta att i duschen på simskolan har man badbyxor och hemma får man ducha utan.

Men …
Den oblyge pappan han går in med bebisen i sitt bås och klär av sig, sedan går han naken från båset, via ett gemensammt fikautrymme (där man kan låsa in sina värdesaker), till duschen. På vägen kan han stanna upp och prata, berätta något, fråga något och så vidare …
Det hade väl inte varit så konstigt om det inte var så att hela paketet hängde utanför …

Och samtidigt som man känner att man inte vill säga åt sina barn att nakenhet är något fult, så hur förklarar man varför några byter om i skymmundan på ett badhus, medan andra inte gör det för en snart treåring?

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: