Var är alla barn?

Lustigt nog kom samma fråga upp två gånger (från olika personer) samma dag. VArför är inga barn ute och hur får man ut sina barn.

Restaurangägaren berättade att hans fru blev tokig för att ungen bara satt framför playstation hela dagarna och inte ville gå ut. En klasskompis sa att hon inte visste hur hon skulle motivera barnen att vara ute när inga andra barn är ute.

Och visst är det sorgligt, på helger och eftermiddagar är lekplatserna nästan spöklikt tomma, en ensam gunga gungar för vinden, medan lekplatsen i övrigt förfaller. Det är alltid vi som är ute med barnen. De andra är?

Ja här ser man tolvåringarna sitta ute på nätterna med varsin ölbork, inte alla men de andra är väl hemma då? Det är lite skrämmande, när jag var liten var lekplatserna fulla ocg vi lekte ute oavsett årstid.

Idag är det tomt.

Idag missar så många barn spontanleken för att de inte möts ute och drar ihop ett spontanlag i fotboll.
Idag motviers inte barnen till spontan aktivitet, utan schemalagd sådan eller egen hemmatid farmför konsolen. Inte för att konsolen eller datorn är dålig men det måste ju balanseras upp.

Så …mitt förslag är att kommande helg så skiter du i julstressen en dag och sticker ut med barnen (Ta med dig grannens ungar också) och grillar korv och pinnbröd i skogen. Upptäck naturen och lek tillsammans. Jag lovar julen kommer ändå och folk dör inte om inte parkettgolvet är nypolerat och tvätten hängd.

Vill du spara julstress så handlar du sistaminutenjulklappen på nätet!

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: