Könslikheter …

Det är spännande att höra hur människor ser på det här med kön. Och lite läskigt. En del föräldrar hämmar nog barnen omedvetet genom att leda dem åt det håll de tror är rätt. En kille som snart är tre ska definitivt inte ha grabbiga kläder och bilar. För han ska bli en snäll och omtänksam kille som bejakar sin kvinnlighet som stor (Sa mamman).

Ursäkta mig, va? Varför får ungstackaren inte leka med bilar? an har däremot tio dockor och gissa vad han leker med i parken när hans pappa är ute med honom? Jo bilar, bilar och bilar. Jag blir så trött.

Adde har, från början, varit besatt av Bilar, bilar och bilar. Ingen talade om för en liten bebis att bilar var det han skulle leka med.Nej Adde har haft både nallar, dockor, My litle ponys, barbie och bilar, men … Adde använde sin superstora BMW som sovnalle under nästan ett år.

När vi frågade Adde, inför jul, vad han trodde Tomten skulle komma med sa han:
– Adde ska få bilar men Ida hon får docka och blommor.

Vad hade han fått det ifrån? Ingen hade sagt att Ida skulle han en docka, eller blommor för den delen. Samtidigt är det så att Adde har sin Docka ”Dockis” som Ida absolut inte får röra, för det är Addes bebis som han gärna bär i sele och byter blöjor på.

Dessutom är han, just nu, besatt av rosa nagellack och häromdagen när vi var i barnklädesaffären skulle han prompt ha gråa jeans med rosa hjärtan på (vilket han förstås fick.)

Det jag undrar är, måste man göra så stor affär av det här med olikheterna?

Varför finns det mammor här som prompt vägrar låta sina flickor ha tjejiga (Läs: Rosa, lila och röda ) kläder. Om barnet längtar efter det då?

Varför vill några att deras flickor inte ska uppfattas som flickor? Säger du inte då till dem att killar är bättre så ni ska försöka likna dem?

Varför får en kille inte ha coola gröa robotbrallor och leka med bilar?

Jag fattar verkligen inte?

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

 1. Hej!

  Nä jag håller med dej.
  Min 10-åriga son är mitt emellan två systrar.
  Hade h u r mycket ”tjejleksaker” att leka med i början, men bara enstaka ”killeksaker”.
  Vad han valde?
  Bilarna förstås, och min misting har haft en vansinnigt rosa-och-klännings period men hon fick HA det. Och nu har den lugnat ner sej avsevärt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: