Skämmas alltså!

Nu har det gått väldigt långt i våran kommun. På kyrkis berättade en pedagog att ett par av områdets förskolor hade avskaffat förmiddagsmellis. Istället skulle alla barnen sova mellan 11-13, och utan mellis.

– Varför då?
– De har inte tid att göra mellis. De säger att det blir enklare så. Det är inte klokt, du vet det står 162 barn i kö som ännu inte fått plats och de trycker in fler och fler barn på varje lärare istället för att öppna upp för fler förskolor.

Men hallå!!!
Vad är det för konstig inställning vårat samhälle har till sina barn?

Jag är glad att Adde slipper dagis och särskilt, när jag genom det politiska engagemanget vet att att värre kommer det att bli. De som styr idag har flera indragningar och personalnedskärningar på gång.

Tack och lov att dagmammorna lever efter andra principer i vår stadsdel! Men visst är det skrämmande, tänkt att tvingas lägga sig fast man inet är trött och dessutom sova hungrig!

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

  1. Men äter de inte supertidigt istället?
    Här får både skolbarn och förskolebarn mat så tidigt som 10.45. Om de får lunch 10.30 hos er, så kan man ju stoppa ikull dem vid 11… Våra frå mellis vid 14, och så får de barn som är kvar efter 16.30 en extra frukt(bit).
    För dem som har barn som är känsliga för när de äter är det rätt jobbiga helger – folk tycker att det är lite konstigt att de vill bli bjudna på lunch när andra äter frukost på lördagarna. Tack och lov är mina barn väldigt flexibla.

    Jag säger inte att det är bra. Men det finns en viss logik. Många barn lämnas tidigt, och det kan vara dags att sova lite tidigare då. Och ska de hinna ut på eftermiddagen (jo jag är optimistisk att de går ut ibland)så är det bra att vara klara med mellanmålet i tid. Har man tur så fikar de ute. Vi har jättetur med våra dagisavdelningar, med engagerade fröknar som gillar barn och som gärna är utomhus. Måste jag lämna dem någonstans så är jag ändå glad att det är där, nu efter att vår dagmamma tvingats i pension.

  2. Tyvärr så är melliset helt borttaget, det är ju det som är så skrämmande. De får ingen mat förrens efter 13.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: