Barn ska visst ha hjälm PUCKO!!!

Nu när jag nyss gnällt på att folk överbeskyddar barn från att gå ut (jo ”tessan” det händer i sverige också) och leka så kommer ett extrempucko farande från andra hållet. Kolla här >>

” sin bok ”I trygghetsnarkomanernas land” skriver David Eberhard, överläkare på psykakuten på Sankt Görans sjukhus, hur vi drabbats av vad han kallar för ett nationellt paniksyndrom. Allt som kan vara farligt ska förbjudas och alla eventuella risker ska elimineras.”

Jojo det kan vara sant, men …om man är överläkare, ÄVEN om det råkar vara på psyk så har man väl ändå en läkarutbildning i grunden. Och om man har det (nej, man behöver faktiskt inte ha det för att fatta) så vet man att det ÄR FARLIGT att ramla från en cykel.

Han säger såhär på frågan om barn ska ha cykelhjälm:
”Jag tycker att det beror på vart de cyklar och så är det lite beroende på ålder. Men principiellt nej. Det är inte farligt att cykla. Att cykla är inget riskbeteende. Det värsta som kan hända är att de ramlar och slå sig. Att det händer något värre än så är åtminstone extremt ovanligt.”

Men vet du vad herr Doktor, den gången det går riktigt illa, att två barn flyger ihop med cyklarna, att någon springer ut framför när du öser på nedför en backe, eller …om det råkar komma en bil.
Då handlar det inte längre om att göra illa sig lite. Det min gode doktor, borde du veta!

Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: