Recension: Massagesagor

Titel: Massagesagor
Författare: Sara Wikander
Förlag: Ica Bokförlag
ISBN: 978-91-534-3261-6
Pris: 117:-
Köp:här
Betyg:@@@

9789153432616
När denna bok dimper ned i brevlådan skuttar jag till lite extra. Det är precis det jag behöver, sagor för barnmassage, dels för att min sagorepertoar tenderar att haka upp sig till samma tre vid massagestunder. men dels också för att intresset för barn och babymassage ständigt växer.

Massage ska vara en gemenskapsstund för föräldrar med barn och till och med inom förskolor där barnen masserar varandra när en vuxen läser en saga. denna bok är ett bra tillskott i samlingen och kan användas både av pedagoger av föräldrar.

Massagesagor bjuder på 12 små sagor med tydliga bilder på hur massagen ska utföras i varje saga. De är anpassade efter året. Vi har till exempel Nora och Leo på stranden, Leo som hjälper Tomten, Nora och Leo som träffar påskharen.2009-03-12-123426

Massagesagor är trevligt uppbyggd med ett kapitel som förklarar hur boken ska användas och rekommenderar att man bör läsa varje saga minst ett par gånger och träna på rörelserna. Det är verkligen att rekommendera. Om man, som förälder, inte kan sagan innan så är det ett himla sjå med att vända blad, läsa, kolla in rörelser och samtidigt få en mysig stund tillsammans.

I övrigt har boken tydliga instruktionsbilder och många illustrationer, och i varje kapitel finns det tydliga markörer för att här är det en rörelse . Exempelvis ”Leo målar ägg med vackra färger i olika kombinationer.” Språket är vardagsvuxet och kan ibland bli lite för avancerat för en treåring, men det är överlag en trevlig bok som åtminstone varje förskola och lågstadieklass bör införskaffa.

Slutkommentar:
En trevlig och förmodligen välbehövlig bok inom pedagogisk verksamhet och hos stressade familjer som behöver lite vägledning för mys. Stora, härliga bilder och utförlig beskrivning på tillvägagångssätt ger ett bar intryck för en vuxen, Men … det krångliga är att det inte är att bara sätta sig ned och massera. Om det ska bli en bra stund utan krångel bör du lära dig massagesagorna och rörelserna utantill innan första gången.

Annonser
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Mia

     /  april 24, 2009

    Rekomenderas starkt. Mina små barn ber om det titt som tätt och de stora killarna o tjejerna( jobbar som lärare)i värsta tonåren njuter som bara den. Tänk er de coolaste med brallorna nedanför rumporna o kepsarna på sned sitta o göra små tassar o solar på ryggen på varandra. Massagesagor – njutning för såväl stora som små.-)

    OBS förra adressen var lite felande:-(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: