Nyansera hemmaförälderdebatten lite tack!

Varför måste vi alltid så dogmatiskt hålla fast vid våra trosföreställningar när det kommer till hemmaförälderskap. Som ni vet har jag stött på både den ene och den fjärde som berättat om allt dåligt som kommer av hemmaförälderskap till hemmaföräldrar. Men … det är nästan lika illa åt andra hållet. Om man är hemmamamma ska man tydligen vara emot allting vad dagis heter och berätta att ”Om jag kan vara hemma då kan du det också och kan du inte det är du dååålig!!”

Alltså :
Om man är hemmaförälder är man dålig och om man dessutom inte är emot dagis som institution så är man dålig.

Kolla på den här hemmamammans artikel . Hon är ett typexempel på hur hemmamammorna här resonerar. Kan jag vara hemma på 16000 säger de så kan du och kan du inte det så sälj din bil, gå ned i lägenhetsstorlek och så vidare. Hon vill dessutom att femtontimmarsdagis för fyaåring (Såkallad allmän förskola) ska förbjudas för att spara på pengarna.

Hennes mattekunskaper kan vi ju diskutera, men det är inte det som är det relevanta här, utan snarare det faktum att jag tror att hon missat en viktig sak.

Självklart tycker jag också att det är viktigt at minimera dagistiden för barnen, för deras skull. Jag har ju spytt en hel del galla över föräldrar som länar alldeles för länge och som till och med lämnar fast de är lediga. Men dessa föräldrar och artikelmamman har en sak gemensamt. De missar barnens behov! Barn behöver leka utan sin mamma vakandes över dem hela tiden.

Tänk om vi kunde mötas halvvägs, eller ännu hellre samexistera utan att hacka på varandra. Vi är ju mammor allihopa, eller hur!

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: