Månadens mat: Rårakor

Bland det absoult bästa jag visste när jag var liten var Rårakor. Rårakor är en potatisrätt som är superenkel, jättebillig och hejdlöst god. OCh även om ni ser tusentals recept ute på det där internet så är det en enda sak som ni bör hålla i huvidet.
Rårakor gör man på potatis och salt! BARA!
Värmlänningarna har någon konstig mjöl och äggvariant. Det är potatisbullar, bara så ni vet!

Här kommer receptet:
Portioner: 4

Du behöver:
8-10 potatisar
25 g smör
1 tsk salt

Gör så här
Skala och skölj potatisen. Riv den på grova sidan på rivjärn eller i matberedare.
Krydda med salt och rör ihop.

Hetta upp matfettet i en stekpanna. Klicka i potatisen och bred ut den tunt.
Stek rårakorna gyllenbruna på båda sidor. Servera dem med sylt (lingon), man kan också servera med stekt bacon till eller med löjrom, hackad lök och gräddfil.

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: