Recension: Barnsäkerhetsboken

Titel: Barnsäkerhetsboken
Författare: Lena Karlsdotter Lindehag
Förlag: Ica Biokförlag
ISBN: 978-91-534-3265-4
Pris: 144
Köp:här
Betyg:@@@

Alltifrån hur man undviker strålning från mobiltelefoner till tandskador kan vi hitta i ICA förlags nysläpp: Barnsäkerhetsboken. Det är en bok som förmodligen faller många förstagångsföräldrar i smaken och förmodligen kommer att pryda många bokhyllor, inte för sitt yttre utan för sin inre skönhet.

Det alltsta ultraljudet, blir så mycket oroligare, varje dag späs oron på av släkt, media, BVC och annat med
Barnsäkerhetsboken vill Lena göra det lättare för föräldrar att skapa en trygg barnmiljö.
Du får tips om hur du barnsäkrar hemmet, vad du ska tänka på när du köper barnvagn eller napp, vilken sorts hjälm som är bäst och hur man ska förvara kemikalier.

Jag är lite kluven till boken, mycket av innehållet är rent sunt förnuft och jag vet inte om jag känner att jag egentligen behöver den. Men då sitter jag ändå med två barn på 4,5 och 2,5 i min famn. Kanske hade jag behövt den mera under graviditeten och första tiden med Adde: helt enkelt eftersom det var då jag lusläste allt som hade med barnsäkerhet att göra och kom till samma slutsatser som boken fast med tusen olika källor.

Det är absolut en bok för dig som har små barn, som kanske ska föda eller för dig som har mor/farföräldrar som har glömt vikten av säkerhet.

Denna bok kommer, som sagt, att pryda många föräldrars bokhylla, problemet är väl att en sådan här bok inte borde vara i hyllan: Det otympliga formatet omöjliggör att man skulle ha den någon annanstans. Det är en viktig bok på många sätt och för många, men jag skulle ha föredragit att se den i ett smidigt, handväsk/ryggsäcksvänligt pocketformat därav halkar den från fyra ned till tre.

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: