AVGÅ EXPRESSEN!

En gång i tiden fanns det någonting som hette journalistisk etik, oskrivna regler som man följde av hänsyn till människor och deras anhöriga som drabbades i kriser. Uppenbarligen har expressen ingen som helst jävla koll på dessa eller också består redaktionen av idioter, kanske är det en blandning.
Ola Lindholm, känd barnprogramledare som arbetar för barns rättigheter i bris och driver den, sedan min barndom, älskade tidningen kamratposten har enligt, sin egen blogg, blivit utsatt för något som man inte önskar någon.

Icke dömd och jag repeterar han är ännu inte dömd, har han dels publicerats med namn och bild, dels jagats som ett djur av en hungrig skräpjournaliskår för att kommentera det EVENTUELLA knarkproblem de påstår att han har.

Det räcker att läsa inlägget för att bli mörkrädd när man tänker på svenskjournalistik, ÄNNU värre blir det dock tyvärr när en av tidningens ansikten på twitter @niklassvensson skriver att han ”Har läst Ola Lindholms blogginlägg. Och konstaterar stolt att jag jobbar på en tidning som i det här fallet gjort allting rätt #Expressen”
På min direkta fråga om han inte är lite självblind och om det är okej att skada familjen svarar han att det enda expressen gjort var att söka familjen och att det var helt rätt jobbat.
Det är en jävla skillnad att söka familjen och att trakassera familjen och att utsätta barn för stress. Jag hoppas ni är jävligt stolta nu expressen för att ni stressar upp Olas barn, det måste vara ett riktigt ess i rockärmen.

Det är också en jävla skillnad på att publicera saker om någon som dömts för knarkbrott och en som, ännu ej dömd, nekar till det.

Sen när är det okej att hänga ut en icke dömd människa?
Sen när är det okej att se till att han får ”ta ledigt från jobbet” och eventuellt blir sparkad bara för att ett gäng klantiga journalister och paparazzipoliser inte kan knipa igen?

Det är möjligt att Ola Lindholm de facto tagit knark medvetet, men HAN NEKAR. Målet är ännu inte slut och han är INTE dömd därmed ska vi också låta honom vara ifred.

Det är också möjligt att han ljuger om det, det vet vi inte ännu.
Det vi däremot vet, av hans blogg att döma, är att kissprovet togs under märkliga omständigheter i direkt samband med fotbollsmatchen.
Det vi också fått lära oss är att expressens redaktion uppenbarligen inte har förståelse för att respektera sina medmänniskor, eller för den del följa journalistisk etiska riktlinjer.

Det jag nu undrar @expressen är förstås hur i ****** ni tänkte när ni började trakassera Ola för eventuella spår av kokain i kisset? Det handlar inte om mord, inte pedofili, inte grov misshandel, ekobrott eller våldtäckt. Det handlar om eventuellt knarkbrott som han för det första nekar till för det andra inte dömts för.

Det är självklart möjligt att Ola Lindholm, ljuger men gör han det så är svenska mammor och pappor fullt kapabla att förklara för sina barn att Ola har gjort fel och att man inte får bete sig på det sättet. Hur vi ska förklara att svenska dagstidningar beter sig som rikspuckon och trakasserar vanliga människor är en annan femma.

Det är dags för expressens att göra något annat, börja med biodling eller så kanske för efter en sådan behandling av en vanlig pappa och hans familj finns det inget som rättfärdigar er…AVGÅ ALLA

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Patch

     /  maj 8, 2011

    Ja visst blir man trött. Eländiga journalister. Därför man inte läser skiten längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: