Nej vi vet det DN, det har vi vetat länge …

Enligt en artikel(nåja notis) i DN har statens medieråd kommit på att datorspel inte orsakar aggressivitet.
Nu 2011 …Lägg av? Det kanske börjar bli dags att lägga ned statens medieråd om det tar såpass lång tid för dem att inse det forskare redan visste.

Nej vi vet att datorspel inte orsakar våld, lika lite som bilar i sig orsakar bilolyckor eller bibeln dödar. Det krävs människor för det, människor som är våldsamma skapas i sin omgivning. Att sedan gå ut och säga att ”aggressiva personer i högre utsträckning dras till brutala spel.” är ju en intressant tolkning… Skulle gärna vilja se den egentliga slutsatsen där.
Jag själv ser mig inte som särskilt aggressiv men jag älskar spel där man skjuter och slåss. Jag tar gärna en krigare eller en karaktär som gör mycket skada i spelet medan jag i verkliga livet hellre argumenterar.

Det blir så otroligt korkat när de tar delar ur något (och inte anger källan) och sedan ska återge det för läsaren. De skriver till exempel: ”Även bakgrundsfaktorer som familjeproblem och psykisk ohälsa påverkar både aggression och böjelse för brutala spel.”

Nehä, som om vi inte redan visste att folk som har problem i livet med aggression och brutalitet ofta kommer från trasiga förhållanden? Tänk att folk får pengar för att forska på saker som det forskats på i decennier …

Annonser
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: